Ditt kroppsspråk under arbetsintervjun

Vi har alla vårt kroppsspråk, vare sig vi är medvetna om vad det sänder ut för signaler eller inte. Om du dock ägnar ditt personliga kroppsspråk lite tid och energi kan du på ett enkelt sätt förbättra dina chanser att få ett jobb, så som arbetssökande är det av yttersta vikt att du tänker även på sådant som andra inte tänker på. Till exempel kroppsspråket, och vilka signaler det sänder ut.

Gester och rörelser

Att man gestikulerar eller illustrerar det man säger på olika sätt tyder på ett starkt engagemang i det man talar om. Vissa människor gestikulerar naturligt mer än andra, men om du har tendenser för att gestikulera, ta då vara på denna tendens och gör detta även under en intervju! Det kommer att ge den som intervjuar dig intrycket att du är engagerad och självsäker, vilket alltid är bra.

Ge dig av och kom i tid

För att kunna göra ett bra intryck bör du vara avslappnad och lugn. Om du stressar på vägen till en intervju kommer den stress du känt kanske att märkas av på ett negativt sätt under själva intervjun. Se därför till att ge dig av i god tid så att du slipper stressa, och kan vara lugn när du kommer fram.

Ge dig hellre av i för god tid än lite för sent. Planera din tid väl så att du kan vara i god tid även om du skulle hamna lite vilse på vägen, vilket faktiskt kan inträffa när man ska till en ny plats för första gången.

Undvik

Att lägga armarna i kors över bröstet

Att korsa det ena benet över det andra

Detta tyder nämligen på slutenhet och osäkerhet, inga bra signaler att sända ut på en intervju med andra ord!

Ha ögonkontakt med den som intervjuar dig

Ögonkontakt däremot tyder på självsäkerhet och ärlighet. Ha därför så mycket ögonkontakt du kan med den person du blir intervjuad av.

Tala inte stressat

Tänk igenom dina svar istället för att bara stressa fram svar så fort som möjligt när du får en fråga. Att prata mycket snabbt eller ogenomtänkt tyder nämligen på nervositet. Det är inget fel alls med att fundera i ett par sekunder innan man säger något, det är snarare förståeligt att man vill göra det under något så viktigt som en arbetsintervju.

Undvik dåliga vanor

Många människor har dåliga vanor som de knappt märker av för att de gör vissa saker så ofta att beteendet blir omedvetet. Exempel på detta kan vara t.ex. att knäppa med fingrarna, tugga på pennor eller hår, snurra hår runt fingret och så vidare.

Om du vet att du har en sådan vana (om du är osäker kan det vara en bra ide att fråga någon närstående person som du vet är ärlig), försök då i allra största mån att undvika att göra det du brukar under intervjun. Alla sådana vanor, hur små saker det än kan röra sig om, verkar nämligen distraherande för både dig och den som intervjuar dig.

Om du är nervös bör du inte ta till en dålig vana, utan tänk på ett alternativt sätt att hantera din stress innan själva intervjun.

Copyright www.jobbidag.se – All rights Reserved!
You MUST have our permission to copy and/or redistribute this article in any way!