Vad sägs om ett jobb som försäljare av exklusiva sneakers?

Vad sägs om ett jobb som försäljare av exklusiva sneakers?

Det kan vara svårt att hitta ett jobb som du gillar och vi har ett förslag på något som kan vara spännande att göra.

Om du drömmer om att bli egenföretagare förstår vi det. Det är fantastiskt att vara sin egen chef och bestämma sina egna arbetstider, när man träffas och går. Det kan vara svårt att bli förföljd i åratal och fortsätta att stå ut med detta. Du kan oftast inte heller bestämma vilka uppgifter du vill göra, vilket kan leda till att du blir utbränd efter en längre tid på ett företag. Det är ett stort steg att bli företagare, men det är något av det bästa du kan göra för dig själv. Om du blir framgångsrik och gör en bra affärsverksamhet kommer du att kunna leva ett bra liv, där du förhoppningsvis med tiden kommer att bli ekonomiskt fri. Det innebär att du inte behöver tänka på att arbeta 9-5 för någon annan, utan att du arbetar för dig själv, vilket är en fantastisk känsla.

Men denna dröm är inte alltid lätt att förverkliga eftersom det finns många saker du måste ta hänsyn till: den ekonomiska situationen, ditt företags policy, skatter, personalhantering och annat, bara för att nämna några… Men oroa dig inte, för om du arbetar hårdare än dina konkurrenter kommer du att lyckas i din bransch.

 

En bransch som växer är marknaden för exklusiva sneakers, där du till exempel kan sälja Nike Air Jordan 1. Dessa skor säljer nästan sig själva. Du måste dock vara beredd på att ha ett brett nätverk för att börja i denna bransch. Det kan ta flera år att bygga upp detta nätverk och vi föreslår därför att du gör detta som en hobby tills du har byggt upp en bred portfölj av leverantörer. Ett gratis tips är att skriva till folk via Instagram, där hittar du oftast människor som kan hjälpa dig. Samtidigt måste du bygga upp ett Instagram med många följare som är pålitligt. På så sätt kommer människor att vilja göra affärer med dig eftersom du är pålitlig. Branschen är säker eftersom skor har funnits sedan 1985 och har varit folks favoriter sedan dess. Många av skorna säljs ut i samma ögonblick som de släpps och därefter är det omöjligt att få tag på dem till butikspris.

 

Agnes