Inred med olika lampor och belysning

Inred med olika lampor och belysning

Belysning är en mycket viktig del av inredningen i ett hem. Dock är det många som lite grann glömmer bort det. De placerar ut en lampa här och en där. Det är ju dock så att alla rum i hemmet, de behöver ha flera olika lampor samt flera olika belysningstyper. På https://www.lampornu.se/ kan du hitta en hel del inom lampor och belysning. När man talar om belysningstyper eller ljuskällor, så är det oftast allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning man talar om. Det är bra att fastställa ett rums behov innan du köper lampor online till det rummet.

Olika rum har ju olika behov, så ta rum för rum och fundera på vad du använder det rummet till och vad för typ av belysning du behöver ha. Sedan kan du kika på lampornu.se för att hitta det du behöver.

Satsa på olika sorters ljuskällor

Olika rum behöver som sagt flera olika ljuskällor och att de gärna kombineras på ett bra sätt. man brukar rekommendera att det finns mellan 5–7 ljuskällor i varje normalstort rum. Om rummet är större, så kan du addera fler lampor. Det är även bra att variera höjden på lamporna samt ha olika varianter så som taklampa, bordslampor, golvlampor, vägglampor och så vidare.

I ett kök är det till exempel viktigt att kunna se då du förbereder och lagar mat, samt att det även behövs en bra ljuskälla vid bordet man äter. I badrummet är det bra att ha ordentligt med ljus, så satsa gärna på spottar och kanske en spegel med inbyggd belysning.

Hallen är ett rum där du dels måste se bra, då du ska klä på eller av dig ytterkläder, men det får gärna övrig tid ha mer av en stämningsbelysning.

Vardagsrummet är nog det rum där det krävs allra mest av olika belysningar. Det då man gör många olika saker i detta rum!

Agnes