Jobba hemifrån med små barn hemma

Jobba hemifrån med små barn hemma

Den senaste tiden har varit utmanande för många, åtminstone annorlunda om inte annat. Under pandemin har många barn och ännu fler vuxna spenderat mer tid i hemmet än vad vi vanligtvis är vana vid. Framförallt många vuxna har fått bekanta sig med hur det är att jobba hemifrån. För vissa har det här varit mycket uppskattat, för andra mindre. Särskilt utmanande har det kanske varit för barnfamiljer, där många av barnens aktiviteter varit inställda och det kanske inte alltid varit så lätt att fokusera på arbetet. Det finns många föräldrar som befinner sig i den situationen än idag och det kan vara svårt att förklara för en fyra-åring att man “är på jobbet” samtidigt som man är hemma. Det blir ofta TV:n eller surfplattan som får underhålla barnen, vilket också fungerar bra för det mesta, men man vill kanske undvika att ens barn är klistrade framför en skärm allt för mycket?

Det finns lyckligtvis många alternativ för barnen att underhålla sig med och ingen anledning till att inte försöka uppnå lite variation genom att prova något nytt. Ibland behöver barnen en liten knuff i rätt riktning, precis som föräldrar ibland kan ha nytta av lite inspiration. Därför tänkte jag dela med mig av några enkla tips på sådant skärmfri underhållning för barn i olika åldrar!

– Leksaker som Lego och olika pussel kan kännas sjävklart, men när försökte du aktivera dina barn på detta sätt senast? Barn växer snabbt och intressen förändras, något som inte alls var intressant för ett år sedan kan helt plötsligt bli en ny “hobby”.

– Husdjur är oftast ett trevligt familjetillskott, särskilt för barnen! En valp att leka med eller kanske en hamster att bygga hinderbanor till?

– Är husdjur inte aktuellt av olika anledningar, eller någon kanske rent av är allergisk, så kan man kanske kompromissa med något spännande i leksaksväg som inte är allt för långt ifrån. Varför inte en radiostyrd hund?

– Instrument, alla lyssnar på musik och många barn gillar att sjunga med i sina favoritlåtar. Men har dom fått chansen att testa hur det är att spela med i sina favoritlåtar med ett riktigt instrument? En barngitarr eller kanske en enklare keyboard rekommenderas varmt som första-instrument.

börjat lugna sig med pandemiläget och barnen kan äntligen komma ut och leka allt mer.
Om du vill ha lite bättre koll på var barnen är så att du inte sitter och oroar dig över detta medan du jobbar, så finns det gps-klockor för barn man kan använda för att lättare slappna av och känna sig tryggare.

Agnes