Roliga sätt som du kan använda QR-koder och AR på klistermärken på

Roliga sätt som du kan använda QR-koder och AR på klistermärken på

Klistermärken är ett enkelt och billigt sätt för att fånga folks uppmärksamhet och interagera med konsumenter. Och när du kombinerar klistermärken med QR-koder och augmented reality (AR) är möjligheterna för kreativ annonsering nästan gränslösa.

QR-koder (Quick Response) är tvådimensionella streckkoder som kan avläsas av en smartphone eller en annan enhet som är utrustat med en kamera. De kan användas för att spara och visa information så som URL’er, text eller andra data.  

Augmented reality (AR) är en teknologi som överlappar digitalt innehåll på din fysiska värld i realtid. Detta innehåll kan omfatta, text, bilder, video eller även interaktiva element så som spel. 

AP upplevas typiskt genom en smartphone eller tablet-enhet som använder enhetens kamera för att visa det digitala innehållet ovanpå den fysiska miljön. T.ex. kan du använda en AR-app för att visa en 3D-modell av en produkt på en butikshylla eller för att visa virtuella instruktioner för att samla en möbel. 

Släppa los fantasin  

Ett sätt använda QR-koder och klistermärken på för annonsering är att skapa en skattjakt-upplevelse. Sätt QR- klistermärken upp i din stad eller på evenemang och låt kunderna scanna koderna för att öppna upp för speciella erbjudanden eller rabatter. Detta ger inte bara trafik till ditt företag men det skapar också en rolig och interaktiv upplevelse för konsumenten. 

En annan idé är att använda AR-klistermärken för att ge liv till statiska reklam. Exempelvis kan du placera ett klistermärke på en reklamskylt eller en busshållplats för att få det att ge en AR-upplevelse när det scannas med en smartphone. Detta kunde omfatta en 3D-produktdekomtration, en virtuell rundvisning i ditt företag eller även ett minispel. 

Ett kreativt sätt för användning av klistermärken med QR-kod på är att göra vardagsföremål till kontaktpunkter för ditt varumärke. Till exempel kan du placera QR-kodmärken på automater, hissar eller även toalettdörrar. När en konsument scanner koden kan de få åtkomst till de speciella kampanjen, produktinformation eller även ett virtuellt program.

Ett annat användningssätt för QR-kod-klistermärken kan vara att gamificera kundupplevelsen på. T.ex. kan du sätta upp klistermärken som när de scannas i en bestämd ordning ger tillgång till en speciell belöning eller kampanj. Detta kunde vara ett vara ett fantastiskt sätt att skapa återvändande affär på och uppmana kunder att interagera med ditt varumärke på ett nytt och spännande sätt. 

Det finns massor med andra sätt som du kan använda QR-koder och AR-klistermärken på för annonsering. Möjligheterna är gränslösa från att skapa interaktiva butiksutställningar till att förbättra förpackning och produktetiketter.  Så varför inte vara kreativ och se hur dessa teknologier kan lyfta din annonsering till nästa nivå?

Agnes