Varför är det viktigt med en hemsida till ditt varumärke?

Varför är det viktigt med en hemsida till ditt varumärke?

Du kanske redan använder sociala medier för att fronta ditt företag? I vissa fall kan det duga, men det finns många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. Eftersom majoriteten av dagens samhälle googlar efter hjälp, råd och betyg för varor och tjänster för att hitta den bästa dealen är det bra att ha en hemsida att fronta med. 

Bygg förtroende till dina potentiella kunder

Genom att ha en hemsida som frontar ditt varumärke kan du enkelt bygga förtroende till dina kunde, annars finns det en risk att de blir misstänksamma mot ditt företag. I dagens samhälle tar alla för givet att alla företag finns i den digitala och fysiska världen, du kan till och med anses vara irrelevant om du inte har en hemsida.

Marknadsför dina produkter/tjänster 

På din hemsida kan du enkelt fronta företagets budskap i det format som passar dig bäst. Detta ger kunden en möjlighet att skaffa sig en bild av dig och ditt företag, utan att du ska behöva berätta allt detta själv. Du kan smidigt publicera din kunskapsnivå, servicenivå, recensioner och ditt goda rykte. Dessutom får du gratis spridning via sökmotorer och det i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. Det är något som sociala medier inte får, eftersom dessa inte syns bland sökresultaten.

 

Se din hemsida lite som en butik som är öppet dygnet runt, så varför inte lägga in anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter? Detta sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag. 

 

Google Analytics är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, se vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder och förbättra din sökmotoroptimering (SEO).

Bygg din hemsida med WordPress – super enkelt

Idag finns det otroligt många olika sätt för att bygga en hemsida. Du kan exempelvis koda en hemsida själv om du sitter på den kunskapen. Sitter du däremot inte på den kunskapen, och vill använda något som är smidigt och enkelt, rekommenderar jag WordPress. Det är en plattform som är världsledande på marknaden idag och är faktiskt helt gratis. Dessutom slipper du vara teknisk kunnig för att använda den, men kan samtidigt uppnå ett proffsigt resultat. 

Det finns också webbyråer som kan hjälpa dig att skapa din hemsida från början till slut, hjälpa dig med marknadsföring och andra saker som angår din hemsida. Det brukar vara ett säkert kort att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område då det kan hjälpa dig att optimera sidan efter dina behov. Du kan läsa mer om WordPress support här.

 

Agnes